Lietuviškas skonis | Pramogų skonis

Lietuviškas skonis

Eik keliuku, nes jį išmynė šimtai žmonių iki tavęs – vadinasi jie  žinojo patį geriausią…


lietuviskas skonis Norint išsaugoti brangiausius dalykus, skleisti senąsias lietuviškas tradicijas ir papročius, gimė idėja pasidalinti su ateities kartomis ir atvykusiais svečiais tuo, ką turime geriausia ir vertingiausia, tuo, kas daro mus išskirtiniais ir unikaliais visame pasaulyje…

Lietuviškas skonis tai:

  •     Lietuviskas_skonisLietuviškų, nacionalinių patiekalų ir gėrimų degustacija;
  •     Istorija, tradicijomis ir pasakojimais apipinta turininga pramoga;
  •     Tradiciniais žaidimais ir lietuviška muzika pripildytas laikas;
  •     Unikali galimybė netradiciškai supažindinti miesto svečius su lietuviška kultūra;
  •     Kupinas emocijų ir geros nuotaikos lietuviško skonio atradimas…*

*LIETUVIŠKO SKONIO PRAMOGOS:

  • NAUJIENA! XIV – XVIIIa. LIETUVOS KULINARINIO PAVELDO DELIKATESŲ DEGUSTACIJA
    delikatesu degustacija
    XIV–XVIII amžiai – Lietuvos didikų virtuvės, dabar neretai vadinamos tiesiog senąja Lietuvos virtuve, formavimosi ir klestėjimo laikotarpis. Senoji lietuviška virtuvė išsiskiria produktų deriniais, prieskoninių žolelių gausa, skonių gama ir subtiliais maisto ruošimo būdais. Jos pagrindas – vietiniai produktai, paruošti pagal lietuviškos aukštuomenės skonį. Labiausiai mėgti – žvėriena – elniena, briediena, šerniena – laukinių paukščių mėsa, medus, grybai. Senojoje Lietuvos virtuvėje nebuvo bulvinių patiekalų, nenaudotas cukrus. Įdomu sužinoti kokie tai buvo patiekalai? Išbandykite šią, išskirtinę lietuviškų delikatesų degustaciją ir viską patys sužinosite bei išbandysite!
  • SVEČIŲ PASITIKIMAS SU MOLINIAIS RAGAIS
    sveciu pasitikimas su moliniais ragais

Svečių pasitikimas su moliniais ragais sklidinais lietuviško midaus „Suktinis“. Tai graži ir įdomi tautinė atrakcija svečiams. Kiekvieną svečią pasitinkame su aromatingu midumi, ji išgėrus kiekvienas praneša apie išgertą ragą sušvilpimu kitoje rago pusėje esančia švilpyne.

  • FOLKLORINĖ PROGRAMA
    folklorine programa

Kaimiška kapela atlieka lietuvių liaudies dainas, užima, linksmina svečius. Kapelą sudaro ne tik dainorėliai, bet ir šokėjėliai. Muzikantai demonstruoja senovinių muzikinių instrumentų šou, svečiai taip pat jame dalyvauja. Svečiai kviečiami ne tik padainuoti, bet ir pašokti (šokėjai kviečia iš salės). Svečiai linksminami ir įvairiais žaidimais, užstalės dainomis, kitaip tariant, svečiai kartu dalyvauja programoje.

  • CEPELINŲ ŠOU
    cepelinu gamyba sou

Virėjai demonstruoja kaip gaminamas lietuviškiausias patiekalas – cepelinai, o vėliau galima jų paragauti. Svečiai raginami patys pabandyti sulipdyti didžkukulį. Tai linksma atrakcija tiek dalyvaujantiems, tiek ir žiūrovams.

  • DŪMINĖS GRYČIOS ARBATA
    dumines grycios arbata

Svečiai skatinami paragauti pagal senovės tradicijas gaminamos arbatos, kuri, pasak senolių, turėjo ir gydomąją galią. Pagal senolių receptą ruošiama arbata skleidžia daug dūmų, kurie taip pat yra naudingi sveikatai. Buvo tikima, kad jie valo kvėpavimo takus, ramina. Pati arbata – tai lyg sveikatos eliksyras.

  • NACIONALINIŲ LIETUVIŠKŲ PATIEKALŲ DEGUSTACIJA
    lietuvisku patiekalu degustacija

Jei norite ištiesų pasakyti, kad pabuvojote Lietuvoje, turite būtinai išbandyti ir lietuvišką virtuvę. Tai  tradicinių lietuviškų patiekalų degustacija, kurioje paragausite garsiųjų cepelinų, bulvinių blynų, vėdarų ir tradicinės duonos giros.

  • KARAIMIŠKŲ PATIEKALŲ DEGUSTACIJA
    Karaimisku patiekalu degustacija

Šioje degustacijoje išbandysite patiekalus, atkeliavusius su karaimais į Lietuvą iš rytų šalių. Paragausite tradicinių kibinų su daržovėmis, jautiena, aviena bei natūraliu vištienos sultiniu.

  • TOTORIŠKŲ PATIEKALŲ DEGUSTACIJA
    totorisku patiekalu degustacija

Degustacijoje susipažinsite su totoriškos virtuvės paslaptimis. Paragausite čeburėkų su kiauliena, aviena-jautiena, desertui skanausite tradicinio šimtalapio su puodeliu arbatos.

  • LIETUVIŠKŲ VYNŲ DEGUSTACIJA
    lietuvisku vynu degustacija

Tai nepakartojamo skonio, rankų darbo vynų degustacija. Išbandysite 6 egzotiškiausius vynus, tokius kaip rabarbarų, svarainių, pastarnokų, burokėlių ir kitus bei sužinosite visas gamybos ypatybes.

  • LIETUVIŠKO ALAUS DEGUSTACIJA
    lietuvisko alaus degustacija

Norite išbandyti lietuviško alaus skonius? Tai pažintinė alaus degustacija, su alaus istorijos ir tradicijų paskaita, jo gamybos įdomybėmis, mitais, legendomis ir gandais. Degustacijos metu bus ragaujama iki 10 skirtingo stiliaus ir regionų lietuviško alaus.

  • LIETUVIŠKO MIDAUS DEGUSTACIJA
    midaus degustacija

Tai lietuviško nacionalinio gėrimo degustacija, kurioje išbandysite 5 skirtingų rūšių midų, sužinosite kodėl šis gėrimas priskiriamas lietuviškajai gėrimų kultūrai ir kuo ypatingi jo skoniai bei gamyba.

  • PARODOMASIS ŠAKOČIO KEPIMAS
    parodomasis sakocio kepimas